Koeman start met remise, Fer goud waard voor Swansea

13 augustus 2016, 18:18   Bijgewerkt: 13 augustus 2016, 19:10

Ronald Koeman heeft zijn eerste Premier League-wedstrijd als manager van Everton gelijkgespeeld. Op het eigen Goodison Park werd het zaterdag 1-1 tegen Tottenham Hotspur, waar Vincent Janssen na 56 minuten mocht invallen. Leroy Fer bezorgde Swansea City de winst in de uitwedstrijd tegen Burnley FC (0-1).

Ronald Koeman zag Everton al binnen vijf minuten op voorsprong komen tegen Tottenham Hotspur. Ross Barkley leek een vrije trap als voorzet te bedoelen, maar zag de bal in één keer in het doel van Spurs-keeper Hugo Lloris vliegen. Diezelfde Lloris moest een half uur later geblesseerd naar de kant, waardoor Michel Vorm mocht invallen. Bij Everton stond er in de persoon van Maarten Stekelenburg ook een Nederlander onder de lat.

{image[312176][right-half][]}Een andere Nederlander, Vincent Janssen, kwam tien minuten na rust als invaller binnen de lijnen bij Tottenham Hotspur. De Londense ploeg wist voor de pauze amper te overtuigen, maar speelde een betere tweede helft. Drie minuten na de entree van Janssen kwamen The Spurs langszij, door een rake kopbal van Erik Lamela uit een voorzet van Kyle Walker. 1-1 bleek tevens de eindstand, al kreeg Janssen tien minuten voor tijd een prachtige kans om zijn Premier League-debuut met een treffer op te luisteren. Na een mislukte corner werd de bal opnieuw ingebracht en kreeg Janssen het leder van dichtbij het doel voor de voeten, maar zijn inzet werd gepakt door Stekelenburg.

{image[312178][left-half][]}Leroy Fer sloeg ongeveer tien minuten voor tijd juist wel toe namens Swansea City op visite bij Burnley FC. De Nederlandse middenvelder trof doel in de rebound, na een gekeerde kopbal van Fernando Llorente, en bezorgde de Welshmen daarmee de winst (0-1). Mike van der Hoorn bleef op de bank bij Swansea City. Basisspeler Virgil van Dijk en bankzitter Jordy Clasie speelden in het eigen St. Mary's Stadium met Southampton met 1-1 gelijk tegen Watford FC. Nathan Redmond bezorgde The Saints met een goal in de 58ste minuut een punt, nadat Watford in de negende minuut via Etienne Capoue op 0-1 was gekomen. De bezoekers eindigden het treffen met tien man, doordat invaller Ben Watson een kwartier voor tijd rood kreeg.

Ook Middlesbrough en Stoke City hielden elkaar op 1-1. Thuisclub Middlesbrough kwam in de elfde minuut op 1-0 via Álvaro Negredo, Xherdan Shaqiri maakte in de 67ste minuut gelijk namens Stoke City. Marten de Roon had een basisplaats bij Middlesbrough, Viktor Fischer bleef op de bank. Erik Pieters verscheen aan de aftrap bij Stoke City, Ibrahim Afellay ontbrak vanwege een blessure. Door een doelpunt van Salomon Rondón een kwartier voor tijd opende West Bromwich Albion met een 1-0 overwinning bij Crystal Palace.