Galatasaray wint Supercup, zege Benfica en Sporting

13 augustus 2016, 23:42

Galatasaray is het seizoen begonnen met de winst van de Turkse Supercup. De ploeg van coach Jan Olde Riekerink rekende zaterdag in Konya na strafschoppen af met landskampioen Besiktas, dat geen enkele keer succes had vanaf elf meter.

Na negentig minuten stond het nog 0-0 en dus moest er verlengd worden. In de tiende minuut van de verlenging kwam Galatasaray op voorsprong via Hakan Balta. Hij scoorde op aangeven van Wesley Sneijder, die de hele wedstrijd speelde. Ryan Donk bleef op de bank bij Galatasaray. Door een eigen goal van Aurelien Chedjou in de 107e minuut moesten strafschoppen de beslissing brengen. Galatasaray schoot de eerste drie keer raak en omdat Besiktas juist drie keer faalde vanaf de stip, was het snel beslist (3-0).

Na FC Porto, dat vrijdag met 3-1 won bij Rio Ave, zijn ook Benfica en Sporting Lissabon met een overwinning aan de Portugese competitie begonnen. Door goals van Lisandro Lopez en André Horta won Benfica met 2-0 bij Tondela. Sporting zegevierde op eigen veld met dezelfde cijfers over Maritimo Funchal, door treffers van Sebastian Coates en Bryan Ruiz (ex-FC Twente).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen