Neymar dirigeert Brazilië naar laatste vier op Spelen

14 augustus 2016, 09:12

Nee, echt veel had Neymar nog niet laten zien op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De superster van de Braziliaanse ploeg werd bekritiseerd vanwege zijn wat anonieme rol en kon de gastheer van de Spelen nog niet op sleeptouw nemen. Tot afgelopen nacht (van zaterdag op zondag), aangezien Brazilië onder aanvoering van Neymar wist door te stomen naar de halve finale.

Brazilië rekende met 2-0 af met Colombia. Het thuisland heeft de olympische titel nog nooit gewonnen en is er daarom op gebrand om voor het eigen publiek voor een mooie primeur te zorgen. Deze komt dus steeds dichterbij. Met een geweldige vrije trap legde Neymar in de twaalfde minuut van het duel met de Colombianen de basis voor de plaats in de halve finale. Het was pas zijn eerste goal op deze Spelen.

Brazilië was de betere ploeg in de Arena Corinthians, Colombia probeerde vooral tegen te houden. De 2-0 van Luan – een fraaie chip over de goalie heen – was absoluut verdiend. Deze viel na 83 minuten, toen er een einde kwam aan de Colombiaanse illusies en dus duidelijk werd dat Brazilië halvefinalist zou worden.

In de halve eindtrijd staat Brazilië tegenover Honduras, dat door een goal van Alberth Elis in de 59ste minuut met 0-1 wist te winnen van Zuid-Korea. De andere halve finale gaat tussen Duitsland (4-0 zege op Portugal) en Nigeria (2-0 zege op Denemarken).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen