Mourinho gelooft in Memphis: "Wat men ook denkt"

14 augustus 2016, 12:01

Meerdere spelers hebben door de komst van José Mourinho bij Manchester United geen perspectief meer, maar de Portugese manager schrijft Memphis Depay nog niet af. De Nederlandse vleugelaanvaller komt wel voor in de plannen van de opvolger van Louis van Gaal op Old Trafford.

Waar spelers als Adnan Januzaj en Paddy McNair (nog) niet echt in de plannen van Mourinho voorkwamen, geldt dat wel voor Memphis. Een verhuurperiode van de Nederlander ziet de Portugees niet zitten. "Hij is absoluut onderdeel van mijn selectie", zegt Mourinho in Britse media.

"Ik weet dat jullie naar de laatste wedstrijd kijken en dat hij toen niet eens op de reservebank zat, maar in september wordt het erg druk. Dan spelen we in de Premier League, de beker en de Europa League", aldus Mourinho. "Dan zal er voor meerdere spelers een frustrerende periode eindigen", doelt de oefenmeester onder meer op Memphis.

"Ik was tijdens het WK 2014 al onder indruk van Memphis", zegt Mourinho. "Ik heb hem ook vaak aan het werk gezien bij PSV. Als ik daar aan terugdenk, dan wil ik hem behouden. Ik zie hem bovendien als een goede jongen en een goede prof. Je kan hem in een mooie auto zien rijden en denken dat hij niet met voetbal bezig is, maar dat is niet het geval. Het maakt me niet uit wat mensen denken, ik geloof in hem. Hij is gefrustreerd na vorig seizoen, maar hij komt terug."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen