Pikstart voor Mourinho en Ibrahimovic bij Man United

14 augustus 2016, 16:23

Het is een mooie dag voor Manchester United. De Engelse topclub is het seizoen op deze zondag namelijk begonnen met een prima overwinning bij AFC Bournemouth. In het Vitality Stadium luisterde manager José Mourinho zijn eerste duel met de Mancunians op met een 1-3 zege en wist Zlatan Ibrahimovic zijn debuut in de Premier League te bekronen met een doelpunt.

Het was interessant om te kijken welke elf namen Mourinho het veld in zou sturen bij zijn eerste officiële wedstrijd met Man United. In de achterhoede was er plaats voor zomeraanwinst Eric Bailly, de van een gebroken been herstelde Luke Shaw en de Nederlander Daley Blind. Memphis Depay viel buiten de basis, wat ook gold voor onder meer Henrikh Mkhitaryan, Michael Carrick en Morgen Schneiderlin.

In de tweede helft probeerde Bournemouth het wel, maar het werd op waarde geklopt door Man United. Na ruim een uur spelen was de thuisploeg al kansloos. Eerst veranderde Wayne Rooney een mislukt schot van Anthony Martial van succesvol van richting en daarna wist de sterk spelende Ibrahimovic zijn eerste competitiedoelpunt voor de topclub uit Manchester aan te tekenen. Met een harde schuiver trof hij doel in de verre hoek.

Adam Smith redde na 69 minuten spelen nog de eer voor Bournemouth, maar verder was er weinig belangrijks meer te vermelden. Noemenswaardig was nog de invalbeurt van Memphis Depay, die vlak voor tijd in het veld kwam voor Rooney. Ook al speelde de Nederlander slechts een paar minuten mee, het is wel een teken aan de wand. Mourinho gaf namelijk al aan dat hij het wel in de vleugelaanvaller ziet zitten.

Dankzij de winst is Man United uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De voetbalgrootmacht, die dit seizoen veroordeeld is tot deelname aan de Europa League, zal dit seizoen willen vechten voor Champions League-voetbal én de landstitel. Dat doet het met Paul Pogba, die er tegen Bournemouth nog niet bij was.

[photo,99924,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen