Go Ahead en NEC blijven wachten op eerste winst

14 augustus 2016, 16:31   Bijgewerkt: 14 augustus 2016, 16:39

In een bij vlagen érg vermakelijk duel hebben Go Ahead Eagles en NEC de kans om het rechterrijtje in te ruilen voor het linker laten liggen. Vlak voor rust kwamen de Nijmegenaren via Mayi aan de leiding, na de theepauze boog de thuisploeg die achterstand om in een voorsprong, maar het was opnieuw Mayi die NEC op gelijke hoogte zette. Ondanks een grote kans voor Randy Wolters bleef het daarbij: 2-2.

Na ruim een half uur bracht die tactiek de uitploeg succes: Owusu-Abeyie stuurde Mayi met een slimme steekbal weg. Laatstgenoemde faalde niet en bracht de Nijmegenaren aan de leiding: 0-1. Die donderslag kwam hard aan bij de thuisploeg, dat het even helemaal kwijt leek. Het was aanvallend machteloos en zelfs het normaal zo fanatiek publiek keerde zich enigszins tegen de Deventenaren.

De theepauze had achteraf gezien op geen beter moment kunnen komen voor Go Ahead Eagles. De thuisploeg trok na de rust ten strijde en dat leverde al meteen succes op: eerst was het Sander Duits die met een hard schot gelijkmaakte (keeper Delle leek niet geheel vrijuit te gaan) en een kleine tien minuten later zorgde Ojamaa zelfs voor een voorsprong voor de thuisploeg.

Ondanks de voorsprong bleef het voor de thuisploeg zaak om te waken voor de snelle Nijmeegse counters. Dit lukte niet, aangezien opnieuw Mayi gebruik kon maken van zijn snelheid en 25 minuten voor tijd de 2-2 aan kon tekenen. Die gelijkmaker kwam de wedstrijd niet ten goede, aangezien beide ploegen daarna het verdedigen van het gelijkspel leken te verkiezen boven het aanvallen. Randy Wolters kreeg namens de thusploeg nog wel dé kans op de 3-2, maar oog in oog met NEC-keeper Dalle faalde hij.

[photo,99927,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen