Van Bronckhorst: "Spel wat minder, resultaat optimaal"

14 augustus 2016, 18:36

De motor van Feyenoord draait in het nog prille seizoen op volle toeren. Na een 0-5 overwinning bij FC Groningen wisten de Rotterdammers ook hun tweede wedstrijd te winnen. FC Twente werd dankzij doelpunten van Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen met 2-0 kopje onder gedrukt in De Kuip. Giovanni van Bronckhorst is een tevreden man.

Helemaal van harte ging het echter niet, zag Gio. "We wilden vandaag een goed vervolg geven aan de mooie start van vorige week. Dat lukte in de eerste twintig minuten maar moeizaam. Twente speelde compact, terwijl wij niet goed vanuit de veldbezetting én in een te laag tempo spelen. Je moet tussen de linies komen en diepte maken, deden we in het begin te weinig", vindt Van Bronckhorst. "In de rust heb ik aangegeven dat we geduld moesten aanhouden, maar dat we wel het tempo omhoog moesten schroeven en de ruimtes beter moesten benutten. Dat lukte goed."

Van Bronckhorst zag dus dat Feyenoord steeds beter begon te voetballen. "De beslissing bleef lang uit, maar we hebben verdiend gewonnen", zegt de keuzeheer van de Rotterdammers op de clubwebsite. "Ik ben vooral blij met het resultaat. Qua spel was het vandaag wat minder dan vorige week, maar het resultaat is optimaal. We hebben zes punten, zeven doelpunten voor en nul goals tegen. Dat geeft veel vertrouwen."

Opvallend was dat Dirk Kuyt, net als vorige week, gewisseld werd. Na ruim een uur spelen werd de aanvoerder vervangen door Steven Berghuis. "Ik wissel altijd omdat ik denk dat we door die wissels wedstrijden kunnen winnen. Het middenveld met Karim El Ahmadi, Dirk Kuyt en Tonny Vilhena functioneert prima, maar in de loop van de wedstrijd werd dat iets minder. Daarom bracht ik een wijziging aan binnen het team. Dit keer was het Dirk die eruit ging. We hebben een brede selectie, voor een trainer is dat alleen maar prettig", aldus Van Bronckhorst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen