Moreno kopt PSV naar nipte overwinning op AZ

14 augustus 2016, 18:46   Bijgewerkt: 14 augustus 2016, 18:52

PSV heeft ook haar tweede eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen afgesloten met een nipte overwinning. Een week na de 2-1 zege bij FC Utrecht won de landskampioen zondag in het eigen Philips Stadion met 1-0 van AZ. Héctor Moreno kopte acht minuten na de pauze de enige treffer tegen de touwen.

PSV was voor de pauze al de bovenliggende partij tegen AZ, maar wist dat niet uit te drukken in de score. Mogelijkheden kregen de Eindhovenaren wel, waarvan de twee grootste plaatsvonden binnen een minuut. In de 26ste minuut maakte AZ-keeper Sergio Rochet een prachtige redding op een kopbal van Luuk de Jong uit een vrije trap van Jetro Willems. Een minuut later schoot Davy Pröpper maar net voorlangs, na een mooie pass van Andrés Guardado van achteruit.

Even later nam Jahanbakhsh het doel van PSV weer onder vuur. Ditmaal nadat hij Willems met één beweging opzij had gezet. Bij deze poging eindigde de bal in het zijnet. In de openingsfase had Jahanbakhsh al een goede voorzet kunnen afleveren, nadat Gastón Pereiro slordig was geweest in de opbouw van AZ. Guardado voorkwam uiteindelijk met een goede ingreep dat Fred Friday, die van coach John van den Brom de voorkeur kreeg boven Wout Weghorst, kon scoren.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan toonde Van den Brom lef door Stijn Wuytens naar de kant te halen en met Weghorst een extra invaller binnen de lijnen te brengen. Cocu vertrouwde dat niet helemaal en haalde in de persoon van de ongelukkig spelende Jürgen Locadia juist een aanvaller naar de kant en bracht met Daniel Schwaab een vijfde verdediger, ook al betrof het een thuiswedstrijd.

Gezien het wisselbeleid van beide coaches leek een slotoffensief van AZ een logisch gevolg. Deze bleef echter uit, al kregen de bezoekers wel enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. De beste kansen waren echter aan de andere kant uit de tegenaanval voor PSV. Een kwartier voor tijd had De Jong de 2-0 moeten maken na een voorzet van Jorrit Hendrix, maar gehinderd door Ridgeciano Haps schoot de captain naast. Even later was invaller Luciano Narsingh dicht bij de tweede PSV-treffer, maar met buitenkant rechts schoot hij over. Desondanks trok PSV de drie punten wel over de streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen