'Stekelenburg krijgt bij Everton concurrentie van Hart'

15 augustus 2016, 08:07

Maarten Stekelenburg keepte zaterdag een uitstekende wedstrijd voor Everton, thuis tegen Tottenham Hotspur. Mede dankzij de Nederlandse doelman, die evenals trainer Ronald Koeman overkwam van Southampton, pakte Everton een punt: 1-1. Toch melden verschillende Engelse media dat de club uit Liverpool graag een nieuwe doelman wil aantrekken: Joe Hart.

De eerste doelman van Manchester City nam zaterdag tot grote verbazing van veel voetballiefhebbers wereldwijd plaats op de reservebank in de thuiswedstrijd tegen Sunderland. De nieuwe trainer Pep Guardiola passeerde hem ten faveure van Willy Caballero en gaf daarmee een duidelijk signaal af. Het was overigens niet de enige opvallende keuzes van Guardiola, die David Silva als controlerende middenvelder gebruikte en Aleksandar Kolarov als centrumverdediger. Voor onder meer Yaya Touré, Samir Nasri, Eliaquim Mangala en Wilfried Bony was niet eens plaats op de reservebank. 

Hart, eerste doelman van het Engelse nationale elftal, zou bij Everton de opvolger worden van Tim Howard, die vorig seizoen nog onder de lat stond bij Everton. Het zou de opdracht voor Stekelenburg om regelmatig aan spelen toe te komen een stuk lastiger maken. Vorig seizoen kon Stekelenburg in de tweede seizoenshelft ook niet rekenen op een basisplaats, omdat Fraser Forster was hersteld van zijn blessure.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen