Advocaat verrast met vertrek als assistent-bondscoach

15 augustus 2016, 10:00

Dick Advocaat vertrekt alweer bij het Nederlands elftal. De assistent-bondscoach volgde Ruud van Nistelrooy op toen de oud-spits naar PSV vertrok en maakte drie oefenwedstrijden van Oranje mee, maar heeft nu aangegeven elders aan de slag te gaan, zo meldt de KNVB.

"Ik ben verbaasd en teleurgesteld", zo geeft bondscoach Danny Blind aan. "Toen ik Dick in het voorjaar benaderde om assistent te worden gaf hij mij de indruk dat hij zich daar voor langere termijn aan wilde verbinden. Maar goed, het heeft geen zin er lang bij stil te staan, we moeten door. Vanaf nu gelden alleen de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden. Er is werk aan de winkel."

Ook technisch directeur Hans van Breukelen liet zijn licht schijnen over het vertrek van Advocaat. "Ik ben onaangenaam verrast. Natuurlijk ken ik de voetbalwereld en ik weet dat dergelijke zaken kunnen gebeuren. We richten ons nu op het zoeken naar een vervanger."

Al in 1984 was Advocaat werkzaam voor het Nederlands elftal, als assistent van bondscoach Rinus Michels. Na het EK 1992 werd hij zelf eindverantwoordelijke bij Oranje, waarmee hij de kwartfinale bereikte op het WK 1994 in de Verenigde Staten. In 2002 werd hij opnieuw bondscoach, resulterend in een plek in de halve finale op het EK 2004. 

Het vertrek van Advocaat is opvallend, want in een eerder stadium gaf hij nog aan dat hij zijn carrière graag als assistent-bondscoach zou afsluiten op het WK 2018 in Rusland. Naar verluidt wordt Advocaat aangesteld als coach van Fenerbahçe, maar dat is nog niet bevestigd. De Turkse topclub ontsloeg onlangs de Portugees Vítor Pereira.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen