De Boer: "Italiaanse voetbal heeft enorme stappen gezet"

17 augustus 2016, 11:01

De Serie A leek een aantal jaren geleden af te glijden in het internationale voetbal, maar Frank de Boer vindt dat de Italiaanse competitie weer aan het terugkeren is in de top. Volgens de nieuwe trainer van Internazionale heeft Italië 'enorme stappen voorwaarts' gezet.

De Boer stelt dat hij in het verleden belangstelling van Inter van de hand heeft gewezen, omdat hij een voorkeur had voor de Premier League. De afgelopen tijd is dit echter veranderd, omdat de Serie A volgens De Boer weer in aanzien gewonnen heeft. Dat zorgde ervoor dat hij ervoor koos om Roberto Mancini op te volgen bij Inter. "Deze club vertegenwoordigt traditie en Italië. Als je aan het Italiaanse voetbal denkt, dan denk je meteen aan drie grote clubs: Inter, AC Milan en Juventus. Er hebben geweldige spelers in de Serie A gespeeld. Jonk, Bergkamp, Van Basten, Rijkaard, Gullit, noem maar op."

Deze Nederlanders maakten vroeger furore in Italië en oude tijden herleven nu in het Zuid-Europese land, als we De Boer moeten geloven. "In de afgelopen twee of drie jaar heeft het Italiaanse voetbal weer enorme stappen gezet, in termen van mentaliteit. Gianluigi Buffon is daar een mooi voorbeeld van. Hij wilde eerst nooit de bal aan verdedigers geven om risico's te voorkomen, maar vertrouwt nu vrijwel altijd op de teamgenoot die het meest dichtbij staat. De filosofie is veranderd", vindt De Boer.

"Niet alleen Juventus, maar alle Serie A-clubs zijn een andere weg ingeslagen. Eerst bestond het Italiaanse voetbal vooral uit een geweldige verdediging en één of twee fantastische spitsen, maar vandaag de dag wordt iedereen betrokken in het spel. Dat zorgt duidelijk voor progressie. Het is heus geen toeval dat Juventus de finale van de Champions League wist te bereiken", zegt De Boer in La Gazzetta dello Sport.

De Nederlandse coach verwacht flinke concurrentie in de Serie A. "Met name Juventus heeft een buitengewoon goede selectie", vindt De Boer. "Het doel van Inter is om de Champions League te bereiken. Er zijn geen excuses. Het wordt op alle fronten een grote uitdaging, omdat AS Roma, Napoli, Lazio Roma, Fiorentina en Milan ook uitstekende teams zijn. We hebben respect voor alle ploegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen