Guardiola: "Prima als Agüero penalty's blijft nemen"

17 augustus 2016, 12:12

Paul Gladon baarde afgelopen zondag opzien, door namens Heracles Almelo twee penalty's te missen in één minuut. Sergio Agüero deed dinsdagavond hetzelfde bij Manchester City, dat mede dankzij drie goals van hem met 0-5 bij Steaua Boekarest wist te winnen. Ook al had Agüero er twaalf minuten voor nodig, het blijft bijzonder. In Europees verband heeft Agüero nu vier van zijn laatste vijf penalty's gemist.

Manchester City-manager Pep Guardiola zag Agüero twee pingels missen, maar vindt het prima als de Argentijn bovenaan aan het lijstje met penaltynemers blijft staan. "Hij heeft er dan wel twee gemist, maar ik zie het anders. Hij nam na de eerste alsnog de verantwoordelijkheid om de tweede te nemen. Dat bevalt me wel", aldus de Spaanse coach. "Ik hou ervan als een speler in zichzelf geloofd. Ik laat het over aan de spelers, maar ik vind het prima als hij de strafschoppen blijft nemen."

Door de 0-5 in de Roemeense hoofdstad staan Guardiola en de zijnen met één been in de groepsfase van de Champions League. "We zijn er bijna", aldus de coach. "Dit was een geweldige prestatie en een fantastisch resultaat. Ik ben tevreden, een groot compliment aan de spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen