Braafheid overtuigt Utrecht en keert terug op oude nest

17 augustus 2016, 15:26

FC Utrecht heeft een flinke portie ervaring aan haar selectie toe weten te voegen. De Domstedelingen maken woensdagmiddag wereldkundig dat Edson Braafheid per direct toegevoegd wordt aan de selectie. De 33-jarige verdediger heeft een contract voor één seizoen getekend.

De terugkeer van Braafheid in Stadion Galgenwaard komt niet als een donderslag bij heldere hemel, aangezien de ervaren verdediger al een tijdje meetrainde met de spelersgroep van coach Erik ten Hag. De verdediger zat zonder club, nadat hij aan het eind van vorig seizoen de deur achter zich dichttrok bij Lazio Roma. Naast zijn periode bij de Romeinse club verdediger Braafheid in het verleden ook de clubkleuren van FC Twente, FC Bayern München, Celtic en TSG 1899 Hoffenheim. Tussen 2003 en 2007 was Braafheid al speler van Utrecht, waar hij nu dus zijn comeback maakt.

Ten Hag is overtuigd van de kwaliteiten van Braafheid, die in zijn ogen een echte versterking is. "Edson kent de wetten van topvoetbal. Wij verwachten dat hij door zijn prestaties en houding deze vaak ongeschreven wetten overbrengt op de rest van de selectie. Door zijn spel en optreden in de voorbereiding zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Edson de juiste man op de juiste plek is, waar andere jongens zich aan op kunnen trekken", aldus Ten Hag op het digitale thuis van Utrecht.

Tussen 2009 en 2011 kwam Braafheid tot tien interlands voor het Nederlands elftal. In 2010 maakte hij zelfs zijn opwachting voor Oranje in de WK-finale tegen Spanje in Zuid-Afrika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen