Braafheid moet het verschil maken voor FC Utrecht

18 augustus 2016, 08:02

Edson Braafheid is dit seizoen te bewonderen in de Eredivisie. De transfervrije verdediger ondertekende deze week een contract bij FC Utrecht. De Domstedelingen zien Braafheid als een centrale man.

"Utrecht heeft het vorig jaar prima gedaan, maar in de finales die ze speelden ging het mis", begint Braafheid tegenover het Algemeen Dagblad. "De trainer ziet mij als speler die op zulke momenten het verschil maakt, vanwege mijn ervaring en mentaliteit. En ik ben altijd wel het type geweest dat graag jonge jongens ondersteunt als het nodig is."

Braafheid is blij dat hij weer terug in Nederland is. Hij is nu dichter bij zijn kinderen. "Dat was de afgelopen jaren wel een probleem. Ik zat na mijn scheiding in Rome, mijn ex-vrouw in Duitsland. Nu zij ook terug is in Nederland, kan ik voetbal en privé eindelijk goed combineren. Dat was de afgelopen jaren lastig."

In het verleden stond Braafheid veelal linksback, maar voor die positie is hij niet gehaald. "Als ik heel eerlijk ben, speel ik het liefst centraal. Waarom? Ik hou gewoon onwijs veel van die bal. Die krijg je centraal veel vaker. En dan kun je ook nog eens het elftal meer sturen in de opbouw."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen