Effectief AZ doet uitstekende zaken bij Vojvodina

18 augustus 2016, 22:23   Bijgewerkt: 18 augustus 2016, 22:33

AZ heeft zich een goede uitgangspositie verschaft in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Op bezoek bij FK Vojvodina wonnen de Alkmaarders met 0-3. Stijn Wuytens was tweemaal trefzeker, zomeraanwinst Fred Friday nam ook een doelpunt voor zijn rekening. 

AZ creëerde in de eerste helft weinig kansen en ging slordig om met balbezit. De thuisploeg was zelfs langere tijd de bovenliggende partij en kreeg na enkele minuten spelen al direct een grote kans. Een uittrap van doelman Sergio Rochet belandde in de voeten van Dejan Meleg. Het schot van de oud-Ajacied zeilde maar net over het doel.

Ook Srdjan Babic kreeg een goede kans om Vojvodina op voorsprong te zetten. De aanvaller kreeg in het zestienmetergebied veel ruimte om uit te halen, maar zijn schot ging naast. Na een half uur begon AZ beter te voetballen en kwam de ploeg van John van den Brom er een aantal keer goed uit. Echte kansen waren er weinig, maar met de mogelijkheden die er waren gingen de Alkmaarders goed om. Stijn Wuytens maakte met dertig minuten op de klok zijn eerste van de avond. De middenvelder zette na een goede loopactie zijn hoofd tegen een voorzet van Levi Garcia en tekende zo voor de 0-1.

Invaller Milos Trifunovic was nog het dichtste bij de 1-2. De kopbal van de Serviër miste echter kracht en dus eindigde de bal naast het doel van Rochet. Met nog tien minuten te spelen gooide AZ vervolgens de wedstrijd definitief op slot. Na een overtreding op invaller Wout Weghorst mocht Wuytens vanaf zo'n 18 meter voor het doel aanleggen voor een vrije trap. De Belg krulde vervolgens op prachtige wijze zijn tweede van de avond binnen. Met de 3-0 zege verschaft AZ zich een heel goede uitgangspositie voor de return van volgende week in Alkmaar. [photo,100048,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen