Blind: "We krijgen weer wat meer kleur op ons gezicht"

19 augustus 2016, 12:18

Danny Blind kijkt uit naar de oefenwedstrijd tegen Griekenland (1 september) en het WK-kwalificatieduel met Zweden (6 september). De bondscoach van het Nederlands elftal, die donderdag zijn 36-koppige voorselectie prijsgaf, denkt dat Oranje weer de goede weg kan inslaan.

Het kiezen van maar liefst 36 spelers in de voorselectie deed menig wenkbrauw fronsen, maar Blind vindt het een logische keuze. "De competitie in Nederland is pas twee speelrondes oud, en in Duitsland en Italië waren ze ook niet begonnen. Dan is het moeilijk om een inschatting te maken", zegt de bondscoach op de KNVB-website.

Blind heeft de afgelopen tijd al veel wedstrijden gezien en constateert dat er veel spelers zijn die zich goed ontwikkelen. "Ik zie een positieve tendens. Kijk naar Georginio Wijnaldum, die een transfer naar topclub Liverpool heeft gemaakt. En Vincent Janssen, met zijn mooie transfer naar Tottenham Hotspur. We krijgen weer wat meer kleur op ons gezicht, als het gaat om de clubs die achter de namen staan", stelt de tevreden bondscoach vast.

Jorrit Hendrix is een opvallende naam in de voorlopige Oranje-selectie. "Hij heeft een goede stap bij PSV gemaakt, zich in het elftal geknokt, en dat op een positie waar we niet zo heel veel mogelijkheden hebben", aldus Blind, die ook Bart Ramselaar toevoegde aan de voorlopige groep. "Een goede zaak voor hem om de stap naar de top van Nederland te maken. Weer een niveau hoger, waar hij zich aan moet aanpassen. Daar hebben we bij het Nederlands elftal hopelijk ook weer baat bij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen