Gio: "Laten zien dat we verder zijn dan vorig seizoen"

19 augustus 2016, 14:49

Als trotse koploper van de Eredivisie treedt Feyenoord komende zondag aan tegen Heracles Almelo. In de pittige uitwedstrijd tegen de Heraclieden kan Giovanni van Bronckhorst niet beschikken over de geblesseerde Eljero Elia. Toch heeft de coach vertrouwen in een goede afloop. Laten zien dat de ploeg verder is dan vorig seizoen, dat wordt de komende tijd het doel van Feyenoord.

"We willen elke wedstrijd laten zien dat we verder zijn dan vorig seizoen", zegt Van Bronckhorst in aanloop naar het duel in Almelo. "De eerste twee wedstrijden zijn goed bevallen. Alleen tegen FC Twente (2-0 winst, red.) konden we de eerste helft niet opbrengen wat we een wedstrijd eerder wel hadden laten zien. Nu wacht een andere tegenstander in een uitwedstrijd waarin we optimaal moeten presteren. Het vertrouwen is er, dat proef je ook in de trainingen", aldus Gio.

Van Bronckhorst zag zijn ploeg in de eerste speelronde met 0-5 bij FC Groningen winnen, maar hij verwacht dat het in Almelo een stuk moeilijker zal worden. "Heracles-uit is altijd een lastige wedstrijd voor ons, we hebben daar drie jaar geleden voor het laatst gewonnen. Het kan het team vertrouwen geven als we wedstrijden winnen die we in het verleden moeilijk wonnen. De focus is gericht op verder bouwen waar we mee bezig zijn. Als wij in onze sterkte komen en Heracles in hun zwakte, dan maken we een goede kans om te winnen."

Hoe de voorhoede van Feyenoord eruit zal zien, is nog niet duidelijk. "We hebben een aantal opties om de geblesseerde Eljero Elia te vervangen. Je kijkt waar spelers zich het prettigst voelen, hoe de tegenstander speelt en naar de vorm van je eigen elftal. Dan kom je langzaam tot een formatie", stelt Van Bronckhorst, die hiermee misschien laat doorschemeren dat Steven Berghuis niet op links zal beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen