Coaches komen en gaan bij Oranje: "Aantrekkelijker maken"

20 augustus 2016, 11:35

Het is de laatste jaren een komen en gaan van trainers bij het Nederlands elftal. Vorige week zwaaide Dick Advocaat de deur in Zeist definitief achter zich dicht en hij is absoluut niet de eerste die zomaar vertrekt bij de KNVB. Technisch directeur Hans van Breukelen maakt zich zorgen over de exodus bij de voetbalbond.

Onlangs namen ook Ruud van Nistelrooy, Pierre van Hooijdonk, Michael Reiziger, Aron Winter en Orlando Trustfull afscheid bij Oranje, terwijl ook Jong Oranje inmiddels werkt met de derde bondscoach in twee jaar. "Als de resultaten tegenvallen, neem je soms afscheid van elkaar. Dat gebeurt natuurlijk overal in de voetballerij", verklaart Van Breukelen tegenover VI. "En de KNVB is blijkbaar een goed opleidingsinstituut."

"Veel van onze trainers zijn vertrokken voor mooie functies bij clubs", weet de oud-doelman. "Vergeet ook niet dat coaches bij de KNVB hooguit een paar weken per jaar met hun selecties kunnen werken, bij een club sta je iedere dag op het veld. Veel trainers hebben die ambitie uiteindelijk."

Van Breukelen wil ervoor gaan zorgen dat trainers niet zo snel meer vertrekken bij de KNVB. "Ik wil nadenken over manieren om het voor trainers aantrekkelijker te maken bij de KNVB te blijven. Ja, dat heeft met salariëring te maken, maar ik wil ook kijken naar andere factoren zodat we beter inspelen op mogelijke wensen en ambities."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen