Liverpool onderuit bij Burnley, Chelsea ontsnapt in Watford

20 augustus 2016, 18:01   Bijgewerkt: 20 augustus 2016, 18:11

Liverpool is al in de tweede speelronde van het nieuwe Premier League-seizoen tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van manager Jürgen Klopp verloor zaterdag met 2-0 bij Burnley FC. Chelsea leek op visite bij Watford FC eveneens te gaan verliezen, maar stelde in de slotfase orde op zaken (1-2). Ronald Koeman leidde Everton naar een 2-1 zege bij West Bromwich Albion.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, keek binnen twee minuten al tegen een 1-0 achterstand aan in de uitwedstrijd tegen Burnley. Sam Vokes opende de score met een fraai schot uit de draai, net buiten het strafschopgebied. Acht minuten voor de pauze was Andre Gray verantwoordelijk voor de 2-0. In een counter omspeelde de Engelsman twee spelers van Liverpool, waarna hij de bal vanaf de rand van de 'zestien' in het doel schoot. 2-0 bleek achteraf ook de eindstand.

Etienne Capoue bracht Watford FC op het eigen Vicarage Road in de 55ste minuut op een 1-0 voorsprong tegen Chelsea. De equipe van basisspeler Nordin Amrabat wist echter niet te stunten. Invaller Michy Batshuayi schoot Chelsea tien minuten voor tijd in de rebound op 1-1. Drie minuten voor tijd legde Diego Costa uit een tegenaanval de eindscore vast op 1-2 in het voordeel van de formatie van manager Antonio Conte.

Op visite bij West Bromwich Albion moest het Everton van manager Ronald Koeman en doelman Maarten Stekelenburg zich eveneens terug knokken van een achterstand. West Brom kwam in de negende minuut op 1-0 via Gareth McAuley. Kevin Mirallas herstelde in de toegevoegde tijd van de eerste helft het evenwicht, Gareth Barry was na een uur verantwoordelijk voor de 1-2 eindstand op The Hawthorns.

Met Vincent Janssen en Michel Vorm in de basis won Tottenham Hotspur op het eigen White Hart Lane met 1-0 van Crystal Palace. Victor Wanyama maakte in de 83ste minuut met een rake kopbal uit een door Harry Kane verlengde corner het verschil. Janssen had eerder in de tweede helft een goede kans op de 1-0 onbenut gelaten. De Oranje-international mocht alleen af op keeper Wayne Hennessey, maar had geen succes in de afwerking.

Met Leroy Fer 68 minuten als basisspeler binnen de lijnen en Mike van der Hoorn de hele wedstrijd op de bank ging Swansea City voor eigen publiek met 2-0 onderuit tegen Hull City. Shaun Maloney en Abel Hernández waren in de laatste elf minuten verantwoordelijk voor de treffers van Hull.