Dure Higuaín gelijk goud waard tegen Fiorentina

20 augustus 2016, 23:57

Gonzalo Higuaín heeft zijn eerste wedstrijd in het shirt van Juventus in de Serie A opgeluisterd met een belangrijk doelpunt. De Argentijnse aanvaller bezorgde de landskampioen zaterdag in de eerste speelronde met een goal in de 75ste minuut een 2-1 thuiszege op Fiorentina.

Juventus legde vorige maand ruim 90 miljoen euro op tafel om Higuaín over te nemen van rivaal Napoli. De equipe uit Turijn had deze zomer flink wat geld te besteden, door de verkoop van Paul Pogba voor 105 miljoen euro aan Manchester United. Tegen Fiorentina, waar de van Vitesse overgenomen Kevin Diks op de bank bleef, mocht Higuaín in de 66ste minuut invallen.

Op dat moment was de score 1-0 in het voordeel van Juventus. De ploeg van coach Massimiliano Allegri was in de 37ste minuut op voorsprong gekomen door een rake kopbal van Sami Khedira. De 1-0 was terecht, want Juventus was veel beter dan Fiorentina. De bezoekers uit Florence wisten La Vecchia Signora in de tweede helft echter in slaap te sussen en in de zeventigste minuut uit het niets op 1-1 te komen. Een kopbal van Nikola Kalinic uit een corner betekende de eerste La Viola-kans van de wedstrijd, maar zat er wel gelijk in.

Juventus was daarna weer wakker en opende de jacht op de 2-1, die al vijf minuten na de gelijkmaker viel. Een schot van Khedira vanaf de rand van het penaltygebied werd nog geblokt, maar de bal belandde vervolgens wel bij Higuaín bij de tweede paal. De hoek was krap, maar het was voor de Capocannoniere van het afgelopen seizoen voldoende om de winnende treffer te maken.