Doortastend NEC klopt Heerenveen en blijft ongeslagen

20 augustus 2016, 22:54   Bijgewerkt: 21 augustus 2016, 10:41

NEC heeft vanavond een knappe thuiszege geboekt op sc Heerenveen. Rechtsbuiten Reagy Ofosu bezorgde zijn ploeg de overwinning door een knappe individuele actie te bekronen met een treffer. Dario Dumi? kopte de eerste Nijmeegse treffer binnen, terwijl Pelle van Amersfoort wat terugdeed voor Heerenveen.

Voor Quincy Owusu-Abeyie was het treffen tussen beide teams extra bijzonder. De aanvaller die bekend staat als clubhopper trainde eind vorig seizoen nog mee met Heerenveen, maar wist daar geen contract af te dwingen. Bij opponent NEC maakt de publiekslieveling dit seizoen vooralsnog een uitstekende indruk op de linkerflank.

Ook bij tegenstander Heerenveen waren het de flankspelers die in de beginfase de show stalen. Arber Zeneli en Luciano Slagveer stichtten het meeste gevaar namens de uitploeg. Zeneli krulde de bal na tien minuten spelen verrassend richting doel vanaf de flank, maar zag zijn inzet onfortuinlijk op de bovenkant van de kruising uiteenspatten.

In de slotfase van de eerste helft kreeg het publiek in De Goffert snel na elkaar twee doelpunten voorgeschoteld. Dario Dumi? toont zich dit seizoen een gevaar in de lucht namens NEC. Na afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles al met het voorhoofd raak te hebben geknikt, was hij ook vandaag trefzeker met de kop. De verdediger zette Jerry St. Juste knap aan de kant en mikte de bal fraai de verre hoek in.

Heerenveen maakte het spel in Nijmegen, maar had achterin veel moeite met de snelle aanvallers van NEC. Quincy zorgde met ploeggenoten Reagy Ofosu en Kévin Mayi beurtelings voor aanvallend gevaar. Mayi wist na een ongekende sprint vanaf de middenlijn zijn harde werken niet te belonen met een treffer.

Na zestig minuten deed Ofosu dat wel, nadat hij Heerenveen-back Lucas Bijker voorbij dribbelde alsof hij er niet stond. Ofosu kwam naar binnen vanaf rechts en rondde zijn persoonlijke actie af met een verrassend schot in de korte hoek, voorbij doelman Erwin Mulder: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen