Brazilië pakt voor het eerst goud op olympisch toernooi

21 augustus 2016, 09:13

Voor de eerste keer in de historie heeft de ploeg van Brazilië de gouden medaille gegrepen op de Olympische Spelen. Onder aanvoering van Neymar wist het gastland in de finale van Duitsland te winnen. Na een 1-1 eindstand en een verlenging gaf een met 5-4 gewonnen penaltyreeks de doorslag in Maracana.

Zodoende is Brazilië, met Neymar als grote ster, geslaagd in haar gouden missie.  De aanvaller van FC Barcelona en captain van de Brazilianen maakte zijn status waar in de eindstrijd tegen Duitsland. De vedette tekende met een schitterende vrije trap voor de 1-0. Het stadion ontplofte van vreugde, maar de Duitsers gaven zich niet zomaar gewonnen.

Duitsland, dat voor rust al twee keer de lat raakte, kwam na de pauze langszij. Maximilian Meyer zorgde ervoor dat het zou uitdraaien op een penaltyreeks. De ingevallen Nils Petersen werd daarin met een misser de schlemiel aan Duitse zijde, Neymar schoot de winnende strafschop binnen achter doelman Timo Horn. Derhalve won Brazilië voor het eerst goud op het olympische voetbaltoernooi. 80.000 uitzinnige toeschouwers waren hiervan getuige in het Maracana-stadion.

De bronzen medaille is gepakt door Nigeria, dat in de troostfinale met 3-2 van Honduras wist te winnen.

[photo,100125,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen