Strijdbare Zivkovic: "Jaar waarin het erop of eronder is"

21 augustus 2016, 11:50

Na enkele teleurstellende jaren wil Richairo Zivkovic dit seizoen weer laten zien wat hij in huis heeft. Bij FC Utrecht hoopt hij de weg omhoog in te slaan, nadat hij vorig seizoen op huurbasis bij Willem II niet wist te imponeren. De spits van Ajax beseft dat het twee voor twaalf is, maar maakt zich nog geen zorgen.

Zivkovic is nog altijd pas negentien jaar en heeft dus nog de tijd om de belofte in te lossen. "Omdat ik als 16-, 17-jarige jongen bij FC Groningen mooie dingen heb laten zien, is het verwachtingspatroon overal hoog. Dat mag, maar ik leg mezelf de druk niet op dat het mijn laatste kans is. Wél zie ik het als een jaar waarin het erop of eronder is. Als ik nu presteer kan ik de weg omhoog weer vinden, als ik minder presteer ga ik weer een stuk naar beneden", beseft hij in gesprek met het AD.

De spits zegt niet op hoeveel goals hij mikt bij Utrecht. "Ik ben vooral naar Utrecht gekomen om mezelf te ontwikkelen. Erik ten Hag, de trainer, is een belangrijke reden geweest voor mijn keuze. Ik denk dat ik prima tot mijn recht kan komen in een tweespitsensysteem, hoewel het ook wennen is omdat ik vooral 4-3-3 gewend ben."

De aanvaller is vooral blij dat hij weer aan de bak kan komen. "Ik zat dit seizoen een paar keer bij de wedstrijdselectie van Ajax, maar kreeg geen speeltijd. Wel in Jong Ajax. Dat maakte me niet uit. Ook al had ik in de A1 moeten spelen, ik doe 100 procent mijn best. Maar ik zocht een plek om op eredivisieniveau te voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen