De Boer: "We hebben nog veel werk te verzetten"

22 augustus 2016, 08:11

Frank de Boer zal zich meer van zijn debuut in de Serie A hebben voorgesteld, maar is niet in paniek. De Nederlandse coach ging zondag met Internazionale in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen met 2-0 onderuit in de uitwedstrijd tegen Chievo Verona.

"We zijn heel teleurgesteld over het resultaat en hebben nog veel werk te verzetten", aldus De Boer na afloop bij Mediaset Premium. "Ik heb er vertrouwen in dat we ons zullen verbeteren, zowel voetballend als fysiek gezien. Volgende week gaan we het proberen beter te doen." Inter speelt dan thuis tegen Palermo.

De Boer werd eerder deze maand bij Inter aangesteld als opvolger van Roberto Mancini. De oud-trainer van Ajax had slechts één oefenwedstrijd in aanloop naar zijn Serie A-debuut. De Boer startte tegen Chievo met drie verdedigers en de niet honderd procent fitte Antonio Candreva. "Ik heb voor dat systeem gekozen omdat we nog niet in topvorm zijn", legde De Boer uit.

"We speelden vanwege de speelstijl van Chievo en onze eigen fitheid met drie verdedigers. Onze conditie is van invloed geweest op ons speeltempo en daarom heb ik met drie man achterin gespeeld", vervolgde De Boer. "We hebben gezamenlijk pas één oefenwedstrijd gehad en dus heb ik niet veel tijd gehad om deze aspecten te verbeteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen