Van Hanegem: "Moet Bosz dan alles opnieuw uitvinden?"

22 augustus 2016, 09:04

Willem van Hanegem kan weinig met de suggestie dat Peter Bosz de tijd moet krijgen om te bouwen bij Ajax. De Kromme reageert daarmee op de 1-2 nederlaag van de Amsterdammers van afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Willem II.

"Ik was vorige week redelijk positief over Ajax, ondanks het gelijkspel tegen Roda JC. Maar we zijn twee wedstrijden verder en we moeten concluderen dat ze niet bepaald vooruit zijn gegaan de afgelopen week. Dat gelijkspel tegen FC Rostov was al onnodig. Maar als je vervolgens in eigen stadion van een kwakkelend Willem II verliest, dan wordt de achterban terecht kriegelig", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Dan hoor ik hier en daar mensen roepen dat Peter Bosz als trainer lekker de tijd moet krijgen. Maar het is toch niet zo dat hij het stokje heeft overgenomen van iemand die er een potje van heeft gemaakt? Dat hij alles opnieuw moet uitvinden daar in de ArenA? Frank de Boer werd vier keer kampioen!"

"Afgelopen seizoen was Ajax wél matig. Maar dat is nu ook duidelijk het geval. In het verleden was het dan mode om over een gebrek aan instelling te beginnen, iets waar ik mij niets bij kan voorstellen. Nu hoor ik heel vaak bij ploegen die verliezen dat het tempo te laag lag. Onzin. Het gaat vooral om de manier waarop iemand wordt aangespeeld."

"Ik weet dat het appels met peren vergelijken is, maar kijk eens naar Barcelona dat zaterdag de vloer aanveegde met Betis Sevilla. Die ploeg weet als geen ander het ritme van een duel te veranderen. Dan weer zeer nauwkeurig in een normaal tempo, dan opeens even het gaspedaal intrappen. Die afwisseling, die versnelling. Dát is de kwaliteit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen