Ten Hag klaagt niet: "We gaan niet voorinvesteren"

22 augustus 2016, 10:43

FC Utrecht, vorig seizoen één van de positieve verrassingen van de Eredivisie, schiet deze jaargang moeizaam uit de startblokken. Na het vertrek van Bart Ramselaar kan coach Erik ten Hag, die eerder al Ruud Boymans en Timo Letschert zag vertrekken, weer opnieuw beginnen.

Met Richairo Zivkovic, Edson Braafheid en Menno Koch kwamen de afgelopen week drie nieuwe spelers binnen om de ontstane vacatures op te vullen, maar het gaat volgens Ten Hag tijd kosten om weer een team te smeden. Daarover klaagt hij niet. "We wisten voor aanvang van het seizoen: we gaan niet voorinvesteren. Dat heeft te maken met de situatie van de club. We kozen ervoor te anticiperen en hebben dat goed gedaan", zegt de hoofdcoach  op de clubsite over het transferbeleid van FC Utrecht. "Maar je zag tegen AZ wel, met name tijdens de eerste helft, dat er bepaalde automatismen ontbraken. Tegen een sterke tegenstander hadden we moeite."

De coach raakt niet in paniek van de situatie. "We moeten de rust bewaren en toewerken naar Vitesse-uit. We hebben kunnen zien dat deze ploeg over meer dan voldoende capaciteit beschikt", stelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen