Verbeek boos na bekerafgang: "Kwestie van instelling"

22 augustus 2016, 10:55

Mocht Gertjan Verbeek voor dit seizoen snode plannen hebben gehad voor het bekertoernooi, dan kunnen deze meteen weer de prullenbak in. Met VfL Bochum verloor de Nederlandse coach zondag van vierdeklasser FC Astoria Walldorf. Na negentig minuten was het 2-2, in de verlenging werd het 4-3.

Verbeek was absoluut niet blij met de manier waarop zijn team voor de dag kwam: "Ik moet Astoria Walldorf feliciteren, ze hebben terecht de volgende ronde bereikt. Ze waren simpelweg beter."

Juist het feit dat zijn team de onderliggende partij was maakt Verbeek zo boos. "Dat kan niet een kwestie van kwaliteit zijn, maar van instelling. Het is altijd zo dat je als ploeg uit de Eerste of Tweede Bundesliga zeer geconcentreerd moet zijn tegen teams die uitkomen op een lager niveau. De tegenstander had een duidelijk plan. Wij ook, maar het verschil was dat Astoria Walldorf zich aan het plan hield en wij niet."

Namens de clubleiding reageerde directeur Christian Hochstätter ontstemd. "Natuurlijk weet je niet wat je moet zeggen als je door een vierdeklasser uitgeschakeld wordt. We hebben onszelf tot op het bot geblameerd. Dit valt niet goed te praten, we hebben niet de juiste instelling getoond om deze ploeg te verslaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen