Jeugdtrainer ADO belandde in Chinese cel door fout Wang

23 augustus 2016, 08:17   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:22

Als onderdeel van de samenwerking tussen ADO Den Haag en het United Vansen van ADO-eigenaar Wang Hui, reisden drie jeugdtrainers van de club af naar China om training te geven. Eén daarvan, Robin Feenstra, belandde in een ware hel. Hij werd gearresteerd en belandde in de cel.

Feenstra had een visum bij zich waarop 'financieel directeur' stond in plaats van jeugdtrainer, geregeld door Wang. De 28-jarige jeugdtrainer moest zijn paspoort afgeven voor enkele formaliteiten, tot hij enkele weken later naar het politiebureau moest komen. In De Telegraaf doet Feenstra zijn opmerkelijke verhaal.

"Ik zat in een stoel die dichtgeklapt werd terwijl ik erin zat, mocht niet drinken, niet naar de wc, helemaal niks. Er werden constant vragen op me afgevuurd. Ze bleven schreeuwen. Heb je een contract? Wat is je salaris? Het werd steeds dreigender. Als ik de Nederlandse ambassade zou inlichten, zouden ze zorgen dat ik in hun stad werd berecht. Dat heb ik dus niet gedurfd."

Feenstra vertelt wat de verhoren met hem deden. "Daar zit je dan, helemaal alleen. Ik stond echt op het punt om op een brug te klimmen en ervan af te springen. Ik was mentaal, en ook fysiek, helemaal gebroken."

De medewerking van ADO-kant was verre van optimaal. "Ze konden mijn paspoort niet terugkrijgen, konden niets voor me doen. Uiteindelijk heb ik gezegd: er moet nú iemand naar hier komen, want ik ga eraan onderdoor. Algemeen directeur Mattijs Manders vertelde dat ze de Chinese eigenaar van hun eigen club niet te pakken konden krijgen. Ze waren wel boos dat meneer Wang zoveel sjoemelde, voegde hij er nog aan toe."

Reactie ADO-kamp

Algemeen directeur Mattijs Manders hoorde van Feenstra dat zijn paspoort was ingenomen. "Daar schrok ik van, uiteraard zorgen wij altijd netjes voor onze medewerkers. Ik heb direct gebeld, en na tussenkomst ook van United Vansen, bleek het een misverstand en kreeg hij zijn paspoort terug."

Manders vervolgt: "Ik distantieer mij van de woorden die ik volgens hem over onze grootaandeelhouder heb gesproken en de woorden die hij over United Vansen spreekt. Wij hebben juist samen opgetrokken."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen