De Boer: "Niet best, pas tijdens de competitie fit worden"

23 augustus 2016, 12:16

Frank de Boer beleefde geen succesvol debuut bij Internazionale; Chievo Verona was zondag met 2-0 te sterk. In gesprek met het Algemeen Dagblad laat De Boer weten wat de belangrijkste oorzaak daarvoor was: de belabberde fitheid van de spelers. "Fysiek zijn we er gewoon niet klaar voor om over langere tijd te pressen."

De Boer koos voor een defensieve manier van spelen. "Omdat pressen nog niet kan, koos ik nu voor iets meer zekerheid in de speelwijze. De beste spelers van Inter hebben in de voorbereiding niet één keer een hele wedstrijd gespeeld. Die moeten de komende weken topfit gaan worden terwijl de competitie al loopt. Dat is niet best natuurlijk."

De Boer vervolgt. "Maar je hoort het bij meer clubs met spelers die het EK of de Copa América hebben gespeeld. Je zag ons middenveld: een Argentijns international, een van Chili, Antonio Candreva van Italië. Ivan Perisic vind ik een uitstekende speler, maar fysiek ook nog niet klaar na het EK met Kroatië. In een wat behoudender tactiek kies ik dan niet voor hem op de flank."

"Het team gelooft wel in wat we willen. Er is individuele kwaliteit zat bij Inter, maar we moeten nog meer leren om als team te spelen. Meteen aan het begin heb ik gezegd dat we vinden dat het beter kan", aldus De Boer, die Orlando Trustfull, Alessandro Schoenmaker en Michel Kreek meenam naar Italië. "We hebben er drie keer twee uur les opzitten. Kreek spreekt de taal al wel, dus die doet de besprekingen. In het begin is het abracadabra, maar ik begin er al logica in te zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen