AS Roma ontvangt Porto: "Zij moeten op zoek naar een goal"

23 augustus 2016, 14:37

Vanavond (dinsdag) strijden AS Roma en FC Porto in een rechtstreeks duel voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Na het heenduel in Porto, dat in 1-1 eindigde, ligt de weg naar de groepsfase voor beide ploegen nog volledig open. Roma wist zich in de heenwedstrijd te behoeden voor een nederlaag, ondanks de rode kaart die Thomas Vermaelen al in de eerste helft ontving.

"Deze wedstrijd biedt ons de sleutel tot de belangrijkste competitie van Europa", zo schetst Roma-trainer Luciano Spalletti het belangrijk van de wedstrijd op de officiële website van de Champions League. "Maar ik ken geen spanning. We spelen thuis, in ons eigen stadion. We moeten laten zien dat we moeilijke duels kunnen winnen. Porto zal op zoek gaan naar een goal, want die hebben ze nodig. We zullen het zelf moeten doen; ik geloof niet in het lot. Wel in lef en doorzettingsvermogen."

Ook zijn collega aan Portugese kant, Nuno Espírito Santo, is vastberaden de groepsfase van de Champions League te bereiken. "We moeten doorgaan met wat we dit seizoen constant doen: als team spelen en nooit opgeven. In de heenwedstrijd kregen we goede kansen, zeker in de tweede helft. We verdienden meer, maar dat is verleden tijd. We spelen in een stadion met veel sfeer, dus daar moeten we ons tegen wapenen. De organisatie moet staan als een huis."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen