Feyenoord treft maatregelen in EL: "Absoluut noodzakelijk"

23 augustus 2016, 15:40

Feyenoord neemt verschillende maatregelen met betrekking tot de wedstrijden in de Europa League dit seizoen. Na ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen AS Roma in februari 2015 kreeg de club twee voorwaardelijke straffen opgelegd. Met de maatregelen wil Feyenoord ervoor zorgen dat die niet worden omgezet in onvoorwaardelijke sancties, zo meldt de club op de officiële website.

Allereerst wordt de stadioncapaciteit verminderd. Verschillende vakken blijven onbemand, waardoor het aantal beschikbare kaarten voor supporters rond de 26.000 zal komen te liggen. Daarbij komt dat Feyenoord rondom het gehele speelveld netten van ten minste tien meter hoog zal ophangen, die moeten voorkomen dat supporters voorwerpen op het veld gooien. Ook zullen er rondom Europese thuiswedstrijden meer stewards worden ingezet.

Feyenoord beschrijft het doorvoeren van de maatregelen als 'allerminst overdreven en absoluut noodzakelijk'. De club geeft aan dat de misstanden waarvoor Feyenoord door de UEFA is bestraft op geen enkele wijze getolereerd en gebagatelliseerd worden. "In het belang van (de toekomst van) de club mag het niet opnieuw misgaan", zo valt te lezen. Aanstaande vrijdag wordt tijdens de loting voor de Europa League bekend welke drie tegenstanders Feyenoord ontvangt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen