Lodeweges en Stekelenburg nieuwe trainers Oranje-jeugd

23 augustus 2016, 15:54

Dwight Lodeweges gaat zijn functie bij PEC Zwolle combineren met het trainen en coachen van Oranje onder 20. Het is de eerste keer dat Lodeweges een team bij de KNVB coacht. Oranje onder 20 staat te boek als het 'beloftenteam' van Oranje, en bevindt zich één lichting onder Jong Oranje.

De 58-jarige oefenmeester, die de afgelopen jaren met SC Cambuur en sc Heerenveen in de Eredivisie speelde, blijft daarnaast actief als 'high potential coach' bij PEC Zwolle. Technisch manager Jelle Goes: "Dwight weet met zijn achtergrond precies wat het vraagt om door te stromen naar de Eredivisie. En dat is precies het punt in hun carrière waar veel van de spelers die in Onder 20 zitten op zijn aanbeland."

Ook Oranje onder 19 krijgt een nieuwe trainer. Maarten Stekelenburg, niet te verwarren met de doelman van Everton, zal dat team voor zijn rekening nemen. In 2014 won hij met Oranje onder 17 de zilveren medaille op het EK in Malta. Goes: "Maarten brengt een schat aan ervaring mee in het coachen van jeugdspelers. Daarnaast kent hij een groot deel van deze lichting, omdat hij hen onder zijn hoede had op het EK in Malta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen