Wijnaldum: "Moeten voor een goed plan zorgen bij Oranje"

24 augustus 2016, 09:22

Over 14 dagen speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd in de kwalificatiepoule voor het WK 2018 in Rusland. Eén van de spelers die er onder voorbehoud van blessures bij zal zijn, is Georginio Wijnaldum. De dynamische middenvelder maakte deze zomer een transfer van Newcastle United naar Liverpool FC en ziet de interlandperiode met vertrouwen tegemoet.

"Waarom zouden we bang zijn? Ik vind dat we in Nederland een beetje te negatief denken", zegt Wijnaldum in gesprek met Voetbal International. "Dat we het EK misten, deed pijn, maar je ziet wel dat er een soort wisseling van de wacht is geweest. Veel nieuwe spelers zijn bij Oranje gekomen. Ik heb sterk het gevoel dat er wel iets aan het ontstaan is."

Wijnaldum vindt een vergelijking met enige tijd geleden, toen veel Nederlandse spelers bij internationale topclubs speelden, niet realistisch. "Kijk wat er wél is gebeurd: Vincent Janssen zit bij Tottenham, ik bij Liverpool en Jeffrey Bruma bij VfL Wolfsburg. Ik speelde laatst tegen het AS Roma van Kevin Strootman en hij is nog steeds top, ondanks twee zware blessures."

De oud-speler van Feyenoord en PSV vervolgt. "Er is geen reden tot wanhoop, dat heeft het WK van twee jaar geleden toch wel uitgewezen? Wij hadden in Brazilië niet de beste spelers van het WK, maar er waren weinig ploegen hechter dan wij. Daarmee compenseerden we alles."

Daarin had de bondscoach volgens Wijnaldum een groot aandeel. "Van Gaal smeedde daar wel echt een ploeg. Jürgen Klopp doet exact hetzelfde. Liverpool heeft ook niet de beste spelers van de Premier League, maar dat geeft niet. Hij zegt: 'Niet het beste team wint, maar het team met het beste plan'. We moeten zorgen dat we met Oranje een goed plan hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen