Jorritsma en Philips verlaten begeleidingsstaf van Oranje

24 augustus 2016, 08:37

Het Nederlands elftal moet op zoek naar een nieuwe teammanager. Hans Jorritsma, die al twintig jaar actief is in die functie, neemt vanaf 1 januari 2017 afscheid bij Oranje, zo meldt Voetbal International. Ook fysieke trainer Arno Philips vertrekt bij het nationale team.

"Ik stop per 1 januari, want dan heb ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt", aldus Jorritsma. VI meldt dat de KNVB de functie van teammanager naar Duits model wil gaan invullen. Bij Die Mannschaft is Oliver Bierhoff de verbinder tussen spelers en staf en tevens het aanspreekpunt voor de buitenwereld.

Het contract van Philips, die ook bij Feyenoord in dienst is, wordt niet verlengd. Met dat besluit zouden niet alle Oranje-internationals het eens zijn. Zo zouden Arjen Robben en Kevin Strootman Philips graag bij het Nederlands elftal willen houden omdat hij een belangrijke rol speelt in hun begeleiding.

Na de vierde speelronde in de Eredivisie, die komend weekend wordt afgewerkt, volgt er een interlandperiode. Nederland speelt eerst een oefenwedstrijd tegen Griekenland alvorens het naar Zweden afreist voor de belangrijke WK-kwalificitatiewedstrijd tegen dat land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen