Eric Gudde over maatregelen: "Staan voor een megaopgave"

24 augustus 2016, 09:50

Gisteren (dinsdag) maakte Feyenoord bekend verschillende maatregelen te treffen in aanloop naar de Europese wedstrijden dit seizoen. Daarmee wil de club voorkomen dat er ongeregeldheden optreden, zoals na het thuisduel met AS Roma in februari 2015. Eric Gudde geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat Feyenoord er geen gras over laat groeien.

Zo worden er nog maar 26.000 toeschouwers toegelaten tot De Kuip. "Het stadion zal niet meer zo vol zitten als in het verleden. In het verleden kwamen er tussen de 17.000 en 20.000 seizoenkaarthouders naar de duels in de groepsfase. We rekenen er dus op dat alle vaste aanhangers er toch bij kunnen zijn."

Feyenoord hangt ook hoge netten langs het gehele veld en zet meer stewards in, met als doel om de kans op nieuwe sancties van de UEFA te voorkomen. "Dat je nadrukkelijk onder een vergrootglas ligt, kan leiden tot zeer forse straffen. Het gooien van één aansteker kan Feyenoord heel duur komen te staan. We staan dus voor een megaopgave, het mag niet meer misgaan."

Om tot oplossingen te komen, sprak Feyenoord onder meer met specialisten op het gebied van gedragswetenschappen, massamanagement en psychologie. Bovendien ging Gudde op bezoek bij andere clubs met een fanatieke aanhang. "Wij hebben een deel van onze aanhang niet onder controle. Dit maatschappelijke probleem ga ik niet in mijn eentje oplossen. Maar wij willen wel een voortrekkersrol vervullen."

Gudde schetst nogmaals het belang van het voorkomen van incidenten. "Het imago van Feyenoord, van de stad Rotterdam en zelfs van Nederland wordt aangetast. De UEFA stelt dat je verantwoordelijk bent voor jouw eigen fans, hoe ze ook aan toegangskaarten zijn gekomen. Dan willen we liever proberen de controle erover te houden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen