Kongolo: "Het zegt nog weinig, maar we liggen op koers"

24 augustus 2016, 13:56

De voorselectie die Danny Blind samenstelde voor de aankomende interlandperiode bestond uit maar liefst 36 spelers. Toch was er daarin geen plek voor Terence Kongolo, die tijdens het wereldkampioenschap 2014 in Brazilië nog wel tot de Oranje-selectie behoorde. De linksbenige verdediger gaat echter niet bij de pakken neer zitten.

"Uiteindelijk is het zijn beslissing", refereert Kongolo in gesprek met Voetbal International aan de bondscoach. "Als hij me goed vindt, neemt hij me mee. Maar ik ga niet met de kop omlaag. Ik accepteer het gewoon en focus me op Feyenoord. Uiteindelijk komt het wel, dat vertrouwen heb ik."

Als onderdeel van de Feyenoord-defensie hoefde Kongolo dit seizoen nog geen enkele treffer te incasseren in de Eredivisie. Tegen Heracles Almelo was één goal daarom genoeg voor de zege. "Het komt echt niet vanzelf en het is natuurlijk nog vroeg, maar ik weet wel dat we dit soort lastige uitwedstrijden vorig seizoen lang niet altijd wonnen."

Kongolo is in de beginfase van het seizoen vooral te spreken over de instelling van zijn ploeg. "Wat ik het mooiste vind, is hoe we strijden. Alleen zo en niet anders ga je kansen maken op prijzen. En ik weet: het zegt nog helemaal niets na drie wedstrijden, maar we liggen wel op koers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen