Gladbach walst over Young Boys heen, minimale zege City

24 augustus 2016, 23:24

Borussia Mönchengladbach kende woensdagavond geen genade met Young Boys. Na uit met 3-1 te hebben gewonnen liet het thuis niets heel van de bezoekers uit Zwitserland: 6-1. Raffael en Thorgan Hazard scoorden allebei een hattrick.

Hazard zorgde er na negen minuten voor dat Young Boys direct al niet meer geloofde in de mogelijkheid door te gaan. Vlak voor rust scoorde Raffael in korte tijd twee keer achter elkaar. Na de theepauze ging Gladbach vrolijk verder met scoren. Hazard zette de voorsprong op 4-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Raffael opende de slotfase met de 5-0, waarna Young Boys toch nog in staat was een doelpunt te maken. Yoric Ravet nam het eredoelpunt voor zijn rekening. Het slotakkoord was voor Hazard, waardoor zowel hij als Raffael drie keer scoorden en de groepsfase van de Champions League veilig stelden.

Manchester City deed het rustig aan na de riante overwinning eerder tegen Steaua Boekarest. Het thuispubliek moest zich tevreden stellen met een 1-0 overwinning door een treffer van Fabian Delph. Het was voor doelman Joe Hart waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor City.