Ronaldo verkozen tot Europees voetballer van het jaar

25 augustus 2016, 19:22   Bijgewerkt: 25 augustus 2016, 19:44

Cristiano Ronaldo is donderdag, na de loting voor de Champions League, uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar. De Portugese aanvaller van Real Madrid kreeg de voorkeur boven clubgenoot Gareth Bale en Atlético Madrid-aanvaller Antoine Griezmann.

Ronaldo won vorig seizoen voor de tweede keer in drie jaar tijd de Champions League met Real Madrid. De Portugese aanvaller had met maar liefst zestien doelpunten een groot aandeel in de eindzege van De Koninklijke. Eerder deze zomer werd Ronaldo met Portugal ook Europees kampioen bij de landen. "Dit voelt goed, natuurlijk ben ik blij", reageerde Ronaldo op het podium in Monaco bij het in ontvangst nemen van de prijs. "Het was een ongelooflijk seizoen."

"Het zou niet eerlijk zijn als ik hen (Bale en Griezmann, red.) nu niet zou noemen. Want zij verdienen deze prijs ook, zij hebben eveneens een goed jaar gehad", vervolgde Ronaldo. Griezmann was in twee finales de mindere van Ronaldo. Eerst moest hij met Atlético Madrid de Champions League aan het Real Madrid van Ronaldo laten, anderhalve maand later verloor Griezmann met Frankrijk in eigen land de EK-finale tegen het Portugal van Ronaldo. "Sorry voor beide finales", sprak Ronaldo met knipoog tegen Griezmann. "Jij verdiende het ook, want je hebt een geweldig seizoen gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen