AZ heeft Europees ticket binnen na bloedeloze remise

25 augustus 2016, 21:56   Bijgewerkt: 25 augustus 2016, 22:53

Het leek een formaliteit, maar is nu dan ook daadwerkelijk gebeurd: AZ heeft zich als derde Nederlandse ploeg geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Nadat het Servische FK Vojvodina vorige week donderdag in eigen huis al met 3-0 werd geklopt, viel er ditmaal een stuk minder te beleven: in Alkmaar bleef het 0-0.

De eerste 45 minuten waren het aanzien nauwelijks waard. Vojvodina maakte vanaf het begin duidelijk niet te zijn gekomen om AZ ook nog maar enigszins een strobreed op weg naar de groepsfase van de Europa League in de weg te leggen en de Alkmaarders leken het op haar beurt wel prima te vinden. Er werd gezocht naar gaatjes in de Servische muur, maar gevonden werden deze nauwelijks. Friday was met een aardige individuele actie nog het dichtst bij de openingstreffer, maar Vojvodina-doelman Kordic stopte het schot van de Nigeriaan. Een schot van aanvoerder Vlaar, na een heuse rush, verdween rakelings langs de paal.

Helaas voor zowel het aanwezige Alkmaarse als het luid juichende en zingende Servische publiek, veranderde er in de tweede helft weinig. Het nadeel van de goede uitbeurt van AZ werd al snel duidelijk: aan spanning en beleving was op het veld een duidelijk gebrek. AZ-spits Friday, vorige week in Novigrad Sad nog wel doeltreffend, kreeg een van de weinige kansen: uit vrijstaande positie kopte hij echter ver naast het doel. Vojvodina probeerde het wel, maar leek als die kleine jongen die op het laatste moment toch niet in de achtbaan durfde: als het er serieus op aankwam strandde iedere Servische poging.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen