Oranje: Hendrix debuteert, geen Huntelaar en Memphis

26 augustus 2016, 12:13

Jorrit Hendrix maakt voor de eerste keer in zijn carrière deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De 21-jarige middenvelder van PSV is door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor de oefeninterland tegen Griekenland en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (dinsdag 6 september). Onder meer Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay zijn ten opzichte van de voorselectie niet opgeroepen.

Naast Huntelaar en Memphis hebben ook Jordy Clasie, Mitchell Dijks, Klaas-Jan Huntelaar, Daryl Janmaat, Rick Karsdorp, Timo Letschert, Jürgen Locadia, Bart Ramselaar, Jaïro Riedewald, Tonny Vilhena en Michel Vorm de laatste schifting niet overleefd. PSV is hofleverancier van de selectie van Oranje, met zes spelers. Van Ajax zijn er vier spelers opgeroepen, Steven Berghuis is de enige Feyenoorder in de selectie.

Oranje oefent op donderdag 1 september in het Philips Stadion tegen Griekenland (aftrap om 20.45 uur). Dit duel staat volledig in het teken van de wedstrijd daarna, het treffen met Zweden op dinsdag 6 september in de Friends Arena in Solna. Dat is de start van de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland.

De 24-koppige selectie van Oranje

Patrick van Aanholt (Sunderland), Riechedly Bazoer (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Jasper Cillessen (FC Barcelona), Virgil van Dijk (Southampton), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Jorrit Hendrix (PSV), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Davy Pröpper (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Maarten Stekelenburg (Everton), Kevin Strootman (AS Roma), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Jetro Willems (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen