Rode Duivels verrassen: Henry assistent-bondscoach

26 augustus 2016, 12:28

Een van de meest verrassende nieuwsberichten uit het voetbal komt deze week uit België. De Belgische voetbalbond heeft Thierry Henry namelijk toegevoegd aan de technische staf rond de Rode Duivels. Het icoon van Arsenal en Frankrijk gaat de nieuwbakken bondscoach Roberto Martinez ondersteunen bij de Belgische ploeg.

Henry wordt de tweede assistent van Martinez, de oud-manager van Everton die Marc Wilmots na het teleurstellende EK in Frankrijk opvolgde bij de Belgen. De eerste rechterhand van de bondscoach wordt Graeme Jones, zo maakte directeur Chris Van Puyvelde bekend op een persconferentie. Richard Evans wordt fysiektrainer, Erwin Lemmens en Iñaki Bergara gaan zich ontfermen over de keepers.

"Het is geweldig dat de Belgische bond zo'n indrukwekkende staf heeft samengesteld", zegt bondscoach Martinez. "Henry kan voor spirit en een winnaarsmentaliteit zorgen", denkt de oefenmeester, die zijn selectie voor de duels met Spanje en Cyprus heeft prijsgegeven. "Dit is een nieuwe start. Ik kan niet wachten om te beginnen."

De selectie van de Rode Duivels

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen