Speciale loting voor Kuyt: "Kansloos ben je nooit"

26 augustus 2016, 15:31

Feyenoord gaat het dit seizoen in de poulefase van de Europa League opnemen tegen Manchester United, Fenerbahçe en FC Zorya Luhansk. Voor Dirk Kuyt is het een speciale loting, aangezien hij meerdere jaren bij Fenerbahçe speelde en daar bovendien een zeer populaire speler was.

"Ik vind het heel speciaal om tegen Fenerbahçe te gaan spelen en terug te keren in Istanbul", reageert Kuyt op de clubwebsite op de loting van Feyenoord. "Ik heb daar drie jaar met heel veel plezier gespeeld en weet zeker dat het voor ons als team een prachtige ervaring wordt om in die heksenketel te spelen. Dat we het opnemen tegen Robin van Persie, Dick Advocaat en Mario Been maakt het allemaal nog specialer. Daarnaast heeft Fenerbahçe gewoon een heel goed team", vindt Kuyt.

Manchester United vindt Kuyt een magische club. "Spelen op Old Trafford is geweldig. Manchester United is gewoon wereldtop, zeker nu ze Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba hebben gehaald en José Mourinho de trainer is", aldus Kuyt, die spreekt van 'een enorme uitdaging'. "We wisten van tevoren dat we tegenstanders van dit soort kaliber konden treffen. Het is fantastisch dat we ons kunnen gaan meten met zulke topclubs. Dat is ook waarvoor je Europees voetbal speelt. Natuurlijk wordt het heel lastig, maar kansloos ben je nooit."

Coach Giovanni van Bronckhorst is het met Kuyt eens. "Het is een zware loting, maar het is ook een mooie uitdaging om te laten zien wat we kunnen. We mogen tegen topelftallen in grote stadions laten zien wat we kunnen. Het zal lastig worden, dat is duidelijk, maar dit is wel het niveau waarmee we ons willen meten. Voor ons als team wordt dit een prachtige ervaring."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen