Van Breukelen sms't Gullit: "Wat moet ik daarmee?"

27 augustus 2016, 09:56

Er lag een baan als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal in het verschiet voor Ruud Gullit, maar de voormalig international kwam er niet uit met Hans van Breukelen, de technisch directeur van de KNVB. Van Breukelen stelde na het afketsen van de deal dat Gullit promotie wilde, maar de oud-aanvaller zei dat dit 'pertinent onwaar' was. Daar blijft het echter niet bij.

Van Breukelen stuurde in een poging om zijn straat schoon te vegen een sms naar Gullit, waarin de voormalig keeper van Oranje aangaf dat hij niet zou hebben gezegd dat Gullit bondscoach wilde worden na een vertrek van Blind. In gesprek met meerdere media zei Van Breukelen dat echter wel min of meer. "Wat moet ik dan met zo'n sms? Hij probeert me neer te zetten", vraagt Gullit zich hardop af in De Telegraaf.

Gullit beklemtoont dat de deal volgens hem niet afketste door het claimen van promotie, maar door een 'eis om het contract te herzien als de situatie wijzigt'. "Dat lijkt me een vanzelfsprekendheid. Er ontstaat toch een nieuwe situatie met andere verantwoordelijkheden. Van Breukelen vond dat ook, maar wilde het niet op papier zetten. Daar hield ik een slecht gevoel aan over en dan is het beter om niet met elkaar in zee gaan", aldus Gullit.

Gullit betreurt de situatie betreurt, evenals bondscoach Danny Blind. "Ik heb A gezegd tegen technisch manager Jelle Goes bij het tot stand brengen van het rapport 'Winnaars van Morgen' en wilde graag B zeggen bij Oranje. Daarom nam ik ook genoegen met een salaris van 75.000 euro, hetzelfde bedrag dat Dick Advocaat verdiende."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen