Feyenoord walst na rust over Excelsior heen

27 augustus 2016, 21:44   Bijgewerkt: 27 augustus 2016, 22:00

De eerste Rotterdamse stadsderby van het seizoen 2016/17 was een prooi voor Feyenoord. De koploper had een uur lang de nodige moeite met Excelsior maar denderde vervolgens in een tijdsbestek van zes minuten over de vermoeide Kralingers heen: 4-1.

Al vroeg in de wedstrijd was Feyenoord dicht bij de openingstreffer toen Dirk Kuyt in de tiende minuut de paal trof. De Katwijker, die tegen Excelsior zijn zeshonderdste competitieduel uit zijn carrière afwerkte, anticipeerde scherp op een strakke voorzet van rechts en trof van dichtbij het aluminium.

De sterke opening van Feyenoord werd opgevolgd door een zeer sterke fase van Excelsior. Met name spits Nigel Hasselbaink zorgde voor het nodige gevaar voor het doel van keeper Brad Jones. Jurgen Mattheij was na een kwartier spelen zelfs dicht bij een doelpunt maar zijn kopbal van dichtbij suisde langs de verkeerde kant van de doelpaal.

Door de ruime overwinning gaat Feyenoord steviger aan kop in de Eredivisie. Zondag zullen PSV en ADO Den Haag trachten om de achterstand weer in te lopen. De Eindhovenaren krijgen FC Groningen op bezoek (12:30 uur) terwijl ADO de nummer 9 Heracles ontvangt (14:30 uur).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen