Kroos bezorgt Real Madrid late zege op Celta de Vigo

27 augustus 2016, 23:11

Real Madrid heeft ook haar tweede wedstrijd van het nieuwe La Liga-seizoen gewonnen. De ploeg van coach Zinedine Zidane won zaterdag in het eigen Estadio Santiago Bernabeu met 2-1 van Celta de Vigo, tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Europa League. Real begon de nieuwe jaargang vorige week met een 0-3 zege bij Real Sociedad.

Real Madrid was in de eerste helft al de betere over Celta de Vigo, maar de doelpunten vielen pas in het tweede bedrijf. Alvaro Morata bracht Real na een uur spelen aan de leiding. De aanvaller, die deze zomer werd teruggekocht van Juventus, scoorde in de rebound na een gekeerd schot van Marco Asensio Willemsen. De halve Nederlander was vrij voor het Celta-doel komen te staan nadat een verdediger van de tegenstander onderuit ging.

Zeven minuten na de openingstreffer herstelde Celta de Vigo het evenwicht. Fabian Orellana scoorde met een fraai afstandsschot. Toch bleven de punten in Madrid. Toni Kroos legde tien minuten voor tijd met een laag schot van afstand, via de binnenkant van de paal, de eindscore vast op 2-1 voor Real.