Eerste nederlaag Waregem, Anderlecht gelijk tegen Gent

28 augustus 2016, 21:54

Zulte Waregem heeft voor het eerst in het nieuwe seizoen een wedstrijd verloren. In de vierde speelronde verloor de ploeg met 1-0 op bezoek bij RC Genk. Anderlecht speelde zondagavond gelijk tegen concurrent AA Gent: 2-2.

Aan de kant van Genk stond Marco Bizot in het doel en maakte ook Thomas Buffel onderdeel uit van het basiselftal. Timothy Derijck en Davy De Fauw hadden een basisplaats in de ploeg van Zulte Waregem. De bezoekers hadden nog geen duel verloren, maar incasseerden een nederlaag door een doelpunt in de tachtigste minuut van Pozuelo.

Anderlecht en Gent pakten in een onderling duel allebei een punt. Aan de kant van Anderlecht zorgden Youri Tielemans en Lukasz Teodorczyk voor de treffers. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong, maar Moses Simon en voormalig FC Utrecht-speler Nana Asare zorgden voor een gelijkspel. Asare schoot de 2-2 in de negentigste minuut tegen de touwen.

Sporting Charleroi gaat met elf punten uit vijf duels aan kop in de Belgische competitie. Zulte Waregem, RC Genk en KV Oostende hebben tien punten, terwijl Anderlecht en AA Gent met een punt minder vijfde en zesde staan.