Gio schaart zich na protest fans achter clubleiding

29 augustus 2016, 08:28

Sportief gezien gaat het momenteel van een leien dakje bij Feyenoord, dat na vier speelronden in de Eredivisie op het maximale aantal van twaalf punten staat. Toch houden de strenge maatregelen rond de Europa League-wedstrijden van Feyenoord de gemoederen bezig. Zo kwam een deel van de fans in de twaalfde minuut van de met 4-1 gewonnen derby tegen Excelsior met een handvol spandoeken op de proppen.

Teksten als 'Supporters gedupeerd', 'De angst regeert' en 'Wanbeleid' waren te lezen in De Kuip, waar ook de leus 'Gudde rot op' te horen was. Daarmee doelden de supporters uiteraard op algemeen directeur Eric Gudde, die samen met de rest van de Feyenoord-directie besloten heeft om tijdens de Europese thuisduels onder meer netten op te hangen en de parterre-tribunes niet te vullen. De actievoerende fans konden niet rekenen op de steun van de rest van Het Legioen: er klonk voornamelijk gefluit. Er heerst dus ook begrip bij een aanzienlijk deel van het publeik.

Giovanni van Bronckhorst neemt het in ieder geval voor de clubleiding op. De trainer begrijpt dat de maatregelen genomen zijn. "De maatregelen die we nu moeten treffen bij Europese wedstrijden voelen als een nederlaag voor ons allemaal. Voor de club, voor de supporters en voor de spelers. Maar we moeten met z'n allen beseffen dat dit de laatste kans is. Als het nog één keer misgaat, kunnen we een aantal jaren niet meer in Europa uitkomen. Dat zou veel erger zijn", aldus Van Bronckhorst in De Telegraaf. "Er is een aantal incidenten geweest in de Europa Cup-geschiedenis. Het is een schaduwkant van deze mooie club. Wij, spelers en trainers, willen normaal blijven presteren. Daar passen geen incidenten meer bij."

Feyenoord is in de groepsfase van de Europa League ingedeeld bij Manchester United, Fenerbahçe en FC Zorya Luhansk.

[photo,100434,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen