KNVB: Van Oostveen legt functie per 1 september neer

29 augustus 2016, 15:43

De KNVB heeft bevestigd dat Bert van Oostveen uit de functie van directeur betaald voetbal zal treden. De 45-jarige bestuurder uit Amstelveen blijft vooralsnog wel verbonden aan de Nederlandse voetbalbond, als secretaris-generaal. De inhoud van deze rol is een beetje onduidelijk, maar Van Oostveen gaat zich in ieder geval als toernooidirecteur ontfermen over de organisatie van het vrouwen-EK van volgend jaar.

Van Oostveen werd al tijden flink bekritiseerd en dat had in grote lijnen drie redenen. De KNVB-directeur was ten eerste verantwoordelijk voor de aanstelling van bondscoach Guus Hiddink en de vage constructie met het doorschuiven van Danny Blind. Ten tweede achtten veel mensen hem deels debet aan de uitschakeling van Oranje in de kwalificatiereeks voor het EK 2016. Tenslotte moest Van Oostveen het geregeld ontgelden door zijn uitspraken in de zaak-FC Twente, wiens voorbestaan een tijdje in gevaar was wegens bestuurlijke wanpraktijken.

De timing van het vertrek van Van Oostveen is ronduit ongelukkig, aangezien het Nederlands elftal vandaag (maandag) bijeenkomt in Noordwijk, om zich voor te bereiden op de oefeninterland tegen Griekenland (donderdag 1 september) en de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (dinsdag 6 september). De voorbereiding van Oranje is allesbehalve optimaal, aangezien er geen tweede assistent-bondscoach gevonden werd en teammanager Hans Jorritsma vertrokken is.

Van Oostveen volgde Henk Kesler in 2010 op als directeur bij de KNVB. Hij is al vanaf 1996 werkzaam bij de voetbalbond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen