Van Oostveen: "Leiderschap niet onbeperkt houdbaar"

29 augustus 2016, 15:52

De KNVB heeft officieel bevestigd dat Bert van Oostveen per 1 september niet meer bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal zal zijn bij de voetbalbond. De 45-jarige bestuurder uit Amstelveen blijft voorlopig nog wel als secretaris-generaal en toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017 verbonden aan de KNVB. Van Oostveen geeft tekst en uitleg.

"De afgelopen tijd als bestuursvoorzitter betaald voetbal is mooi, maar tegelijkertijd bovenmatig intensief geweest", zegt Van Oostveen in een persbericht van de KNVB over zijn periode als directeur betaald voetbal. "Daarom heb ik de zomerperiode deels gebruikt om eens goed na te denken over mijn eigen toekomst. Veel projecten slaagden, veel ambities werden waargemaakt, sommige niet. Het was fijn om te werken in het betaald voetbal, maar tegelijkertijd moet je je ogen ook niet sluiten voor de realiteit."

"Die realiteit is dat leiderschap – zeker in het betaald voetbal – niet onbeperkt houdbaar is", vervolgt Van Oostveen. "Tijd voor reflectie dus. Ik heb altijd gezegd dat je dit soort functies nooit langer dan tussen de 6 en 8 jaar moest doen. Dat bracht me tot de conclusie dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen", zo luidt de verklaring van de bestuurder.

Van Oostveen blijft op verzoek van de KNVB nog even aan bij de bond. "De komende periode ga ik mij focussen op de rol van secretaris-generaal. Bovendien ben ik vorig jaar aangesteld als toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017 in eigen land. Dit toernooi kent inmiddels 16 deelnemers en vergt een behoorlijke organisatie. Voor de komende periode is dat een mooie en stevige klus", stelt Van Oostveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen