Dost: "Ik merkte al dat ik toe was aan iets anders"

29 augustus 2016, 23:51

Bas Dost had door de komst van Mario Gómez naar VfL Wolfsburg al snel het gevoel dat het voor hem tijd was om te vertrekken. Afgelopen weekend ondertekende de spits een contract in Portugal bij Sporting Lissabon.

"Het was een erg hectisch weekend", vertelt Dost in gesprek met de NOS. "Ik ben blij dat het erop zit." Uiteindelijk moest Dost nog een wedstrijd met Wolfsburg spelen voor hij zijn overgang kon afronden. "Voor de wedstrijd dacht ik dat de transfer rond was. Ik heb me toch nog kunnen concentreren op de wedstrijd." Wolfsburg won met 2-0 van FC Augsburg.

"Ik heb daar vier jaar gespeeld en ik heb ups en downs gehad. Deze zomer merkte ik al dat ik toe was aan iets anders. Dat het Portugal zou worden, was voor mij niet direct duidelijk. Maar Sporting sprak me wel vanaf minuut één aan. Ze hebben erg overtuigend gezegd dat ze me wilden hebben." Ook landgenoot Luc Castaignos is overgestapt van Duitsland naar Sporting.

"Dit weekend heb ik ze zien spelen tegen Porto en ik was onder de indruk. Ik heb echt genoten van het spel, dat is echt iets voor mij. Bryan Ruiz kennen we allemaal in Nederland. Hij is technisch sterk, geeft slimme steekpasses en goede voorzetten. Daar hebben ze er nog eentje van, een speler die vanaf de flanken veel ballen erin pompt. Dat is echt mijn voetbal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen